::: Kategori Seçiniz :::
Sözleşmelere Yeni Bir Yaklaşım

SözleÅŸmelere Yeni Bir Yaklaşım

Ekim 2019 (HBR)

Özetle

SORUN

Geleneksel satın alma sözleÅŸmeleri tarafların birbirlerine yüksek düzeyde bağımlı oldukları, gelecekteki olayların öngörülemediÄŸi, esneklik ve güven gerektiren karmaşık stratejik iliÅŸkilerde iÅŸe yaramaz. Geleneksel sözleÅŸmeler belirsizlikle baÅŸa çıkmak için ihtiyaç duyulan ortaklık benzeri iliÅŸkileri desteklemek yerine baltalar.

SEBEP

Åžirketler sözleÅŸmeleri bir tarafın zarar görmesi pahasına diÄŸerinin gücünü kötüye kullanması olasılığına karşı güvence olarak kullanagelmiÅŸtir. Bu düÅŸmanca bakış açısı olumsuz bir kısasa kısas girdabı yaratır.

ÇÖZÜM

Ä°liÅŸkileri düzenleyen resmi bir sözleÅŸme güven temeli kurar, ortak hedefleri ortaya koyar ve tarafların beklentilerini ve çıkarlarını zaman içinde ortaklaÅŸtıracak yönetiÅŸim yapıları kurar.

ESER HAKKINDA

Sanatçı Cecil Touchon’un dilimlenmiÅŸ ve yeniden düzenlenmiÅŸ harf kolajları “harf altı ÅŸiirler” oluÅŸturur. Sanatçının Typographic Abstraction serisindeki kompozisyonlar, harfleri yazılı dilin sembolleri olmaktan çıkarıp bir tür görsel mimariye dönüÅŸtürür. 

Yol Gösterici Ä°lkelerin Yazılması

Ä°liÅŸkileri düzenleyen resmi sözleÅŸmeler güven temeli üzerine inÅŸa edilir ve ortak bir vizyon ve altı evrensel yol gösterici ilke ile ÅŸekillenir. Island Health ve South Island tarafından yazıya dökülüp sözleÅŸmelerinin giriÅŸ bölümüne eklenen bu metin diÄŸer ÅŸirketler tarafından kendi ilkelerini yazarken örnek alınabilir.  

ORTAK VÄ°ZYON

 •  Bizler hastalarımızın bakımında ve kendi içimizde ortak sorumluluk, iÅŸbirlikçi inovasyon, karşılıklı anlayış ve harekete geçme cesareti aracılığıyla güvenli ve destekleyici bir ortamda mükemmelliÄŸi takdir ve teÅŸvik eden bir ekibiz. 
SaÄŸlık hizmetleri alanında lider olacağız. 
Güvene ve saygıya dayalı, aÅŸağıdaki Yol Gösterici Ä°lkeler ve Niyetler’e uygun iliÅŸkiler kurarak bu vizyona ulaÅŸacağız.  

YOL GÖSTERÄ°CÄ° Ä°LKELER VE NÄ°YETLER 

 •  Mütekabiliyet: Karşılıklı fayda ve anlayışa ulaÅŸma ruhuyla çalışırız. Bunun için alma- verme dengesini korumak gerektiÄŸinin farkındayız. Zorlukları aÅŸmak ve baÅŸarılarımızı kutlamak için ikimiz de kendi özgün güçlü yönlerimiz ve kaynaklarımızı ortaya koyacağız.  
 •  Özerklik: Özgün becerilerimiz, eÄŸitimimiz ve mesleki sorumluluklarımız çerçevesinde yönetim ve karar alma konusunda birbirimize özgürlük tanıyoruz. Her birimiz, Ortak Vizyonumuza ulaÅŸmak için ortak çıkarımıza saygı duyan ve güçlendiren kararlar almayı ve eylemlerde bulunmayı taahhüt ediyoruz. 
 •  Dürüstlük: Bu bizi savunmasız hale getirdiÄŸinde ya da rahatsız ettiÄŸinde bile doÄŸru ve samimi olacağız. Bu olgular, bilinmeyenler, duygular, niyetler, algılar ve tercih edilen çıktılar hakkında dürüstlüÄŸü içerir. 
 •  Sadakat: Ä°liÅŸkimize baÄŸlıyız. Birbirimizin çıkarlarına kendimizinkine verdiÄŸimiz kadar deÄŸer vereceÄŸiz. Zorluklara karşı omuz omuza durarak Ortak Vizyonumuza ulaÅŸacağız. .
 •  Adalet: Adillik hedefliyoruz ki bu her zaman eÅŸitlik anlamına gelmeyebilir. Kararlarımızı ihtiyaçlar, riskler ve kaynaklar hakkında dengeli bir deÄŸerlendirmeye dayanarak vereceÄŸiz. 
 •  Bütünlük: Eylemlerimiz sözlerimiz ve anlaÅŸmalarımızla bilinçli bir ÅŸekilde tutarlı olacaktır. Kararlar rastgele verilmeyecek, Ortak Vizyonumuz ve Yol Gösterici Ä°lkelerimize uygun olacaktır. Kolektif sözlerimiz ve eylemlerimiz iliÅŸkinin çıkarlarına ve hasta odaklı bakım hizmetlerinin saÄŸlanmasına yönelik olacaktır.